top of page

Ισχύει για Ιούλιο και Αύγουστο

|

Σμύρνη

Διήμερη Εκδρομή Στην Τουρκία

Συγκέντρωση στο τελωνείο της Χίου στις 7:30 π.μ. Στη συνέχεια αναχώρήση προς Τσεσμέ στις 08:15 και άφιξη στο λιμάνι του Τσεσμέ μετά από 35 λεπτά.

Διήμερη Εκδρομή Στην Τουρκία
Διήμερη Εκδρομή Στην Τουρκία

΄'Ωρα & Τοποθεσία

Ισχύει για Ιούλιο και Αύγουστο

Σμύρνη, Σμύρνη, Επαρχία Σμύρνης, Τουρκία

Σχετικά με την εκδήλωση

Eάν ενδιαφέρεστε για τη συγκεκριμένη εκδρομή, παρακαλώ συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας με τα στοιχεία σας, κάνοντας κλικ ΕΔΩ

1η Ημέρα: Σμύρνη

Συγκέντρωση στο τελωνείο της Χίου στις 7:30 π.μ. Έλεγχος διαβατηρίων (ή ταυτοτήτων νέου τύπου), καταγραφή στις λίστες επιβατών (check in), επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρήση προς Τσεσμέ στις 08:15. Άφιξη στο λιμάνι του Τσεσμέ μετά από 35 λεπτά και άμεση επιβίβαση σε πούλμαν με προορισμό την Πόλη της Σμύρνης, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, όπου για δεκάδες αιώνες χτυπούσε η καρδιά του μικρασιατικού Ελληνισμού. Περνώντας από τα Αλάτσατα, ένα αμιγώς Ελληνορθόδοξο χωριό πριν το 1922, που διατηρεί ακόμα και σήμερα την παραδοσιακή αιγαιοπελαγίτικη αρχιτεκτονική και τα Βουρλά, μια επίσης σημαντική κοιτίδα του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας, άφιξη στη Σμύρνη από μετά περίπου 1 ώρα.

Ξεκινώντας από το Κοκαργιαλί, την Καραντίνα (Ενόπη) και το Καρατάσι, φθάνουμε στην πλατεία Κόνακ, όπου θα δούμε το ρολόι – σύμβολο της πόλης και το κυβερνητικό Μέγαρο με τα Ιωνικά στοιχεία στην πρόσοψή του, όπου μαρτύρησε ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος. Κατόπιν θα περάσουμε μπροστά από το σιδηροδρομικό σταθμό του Κασαμπά (19ος αι.), του κλασσικού ρυθμού κτήριο του Ελληνικού Κεντρικού Παρθεναγωγείου και την άλλοτε ονομαζόμενη οδό Χατζηφράγκου στην περιοχή των νοσοκομείων. Συνεχίζουμε τον Αγγλικό σιδηροδρομικό σταθμό του Αιδινίου στην περιοχή της Πούντας, με τα λιγοστά λεβαντίνικα σπίτια που διασώζονται ακόμα για να καταλήξουμε στην παραλία του νέου <<Και>>, όπου θα ξεχωρίσουμε την οικία Καπετανάκη, ένα εντυπωσιακό νεοκλασικό κτήριο, που στεγάζει ξανά, μετά από 15 χρόνια το Ελληνικό Προξενείο.

Στάση και περίπατος στη πάλαι ποτέ συνοικία του Φραγκομαχαλά, τη συμαντικότερη και μεγαλύτερη από όλες τις φράγκικες συνοικίες της Ανατολής, που κατακλείσθηκε στο 2ο μισό του 19ου αιώνα από Ελληνικούς και Αρμένικους πληθυσμούς. Περιήγηση στα στενά σοκάκια, όπου στέκονται ακόμα και σήμερα χαρακτηριστικά δείγματα της αστικής σμυρναίικης κατοικίας με τονισμένα τα κλασικά στοιχεία στην αρχιτεκτονική τους. Ανάμεσα στις φράγκικες εκκλησίες και τα αρχοντικά δίνουν στον επισκέπτη τη δυνατότητα να συνθέσει μια εικόνα από την αίγλη και τον πολυεθνικό χαρακτήρα της πόλης πριν τη καταστροφή. Στη συνέχεια επιβίβαση στο λεωφορείο και διασχίζοντας κάθετα τον παράλληλο προς την προκυμαία δρόμο (Το Παραλλέλι των Σμυρνιών), θα περάσουμε μπροστά από του κλασσικού ρυθμού κτήριο της Εθνικής Τράπεζας της  Ελλάδας (υποκατάστημα του 1919) και το παλιό τελωνείο (έργο του Άιφελ). Κατόπιν, ανηφορίζουμε από την πλατεία Κονάκ στους πρόποδες του όρους Πάγος και τους Τούρκικους μαχαλάδες, διαδρομή που προσφέρει μια πανοραμική θέα της πόλης. Συνεχίζοντας προς το εσωτερικό, περνώντας από την αρχαία αγορά της Σμύρνης, φθάνουμε στον Άγιο Βουκόλο, τη μοναδική ορθόδοξη εκκλησία που σώθηκε από τη καταστροφή του 1922, αφιερωμένη στον πρώτο επίσκοπο της Σμύρνης Βουκόλο. Ο ναός έχει αποκατασταθεί πρόσφατα και μαρτυρεί με την παρουσία του τις όμορφες αλλά και τις τραγικές στιγμές του Ελληνισμού της πόλης. Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο 4* στο κέντρο της πόλης. Το απόγευμα είναι ελεύθερο για να επισκεφθείτε το πολύβουο Παζάρι της Σμύρνης, το Κεμέρλατί, όπου βρίσκεται η παλιά Οθωμανική γειτονιά της πόλης με δαιδαλώδη σοκάκια, παλιά οθωμανικά σπίτια και ένα αναστηλωμένο χάνι από τον 18ο αιώνα. Αξίζει επίσης να περιπλανηθείτε στα γραφικά σοκάκια του Alsancak και να πιείτε τον καφέ σας ή το ποτό σας σε ένα από τα πολλά καφέ και εστιατόρια που βρίσκονται στην παραλία της Σμύρνης (μια όμορφη ζώνη περιπάτου που εκτείνεται από το Alsancak έως το παλιό τελωνείο που σήμερα έχει μετατραπεί σε σύγχρονο εμπορικό κέντρο – Konak Pier). Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

2η Ημέρα:Έφεσος – Κουσάντασι

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, αναχώρηση για την Έφεσο η οποία για περισσότερα από 1000 χρόνια ήταν μια από τις μεγαλουπόλεις του αρχαίου κόσμου και μια από τις επτά εκκλησίες της Αποκάλυψης. Πρόκειται για τον πλέον καλοδιατηρημένο και πολυσύχναστο αρχαιολογικό χώρο της Τουρκίας. Περιήγηση στην αρχαία πόλη, που η Ίδρυσή της ανάγεται στον 10ο αιώνα π.Χ. ως ιωνική αποικία. Τα κυριότερα μνημεία όμως, που σώζονται σήμερα, αναφέρονται στην Ελληνιστική, τη ρωμαική και την πρωτοχριστιανική περίοδο. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν το Βουλευτήριο, ο Ναός του Αδριανού, ο Ναός του Δομητιανού, η οδός Κουρήτων, η βιβλιοθήκη του Κέλσου, τα Λουτρά, οι αγορές και το θέατρο ένα από τα μεγαλύτερα του Αρχαίου κόσμου (24.000 θεατές). Στη συνέχεια, περνώντας με το λεωφορείο από το σημείο που βρίσκονται τα απομεινάρια του Ναού της Αρτέμιδος, ενός από τα επτά θαύματα του Κόσμου, φθάνουμε στο Σελτσούκ (Παλαιά Έφεσος).

Εδώ θα επισκεφθούμε τη Βασιλική του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου. Σύμφωνα με την παράδοση, ο Άγιος αποτραβήχτηκε στην κορυφή του κάστρου και έζησε εκεί, όπου και συνέγραψε το κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο. Ο λόφος αυτός αποτέλεσε από νωρίς σημαντικό προσκύνημα, ως τόπος κοίμησης και ταφής του αγαπημένου μαθητή του Χριστού. Αρχικά κτίστηκε εκεί μια εκκλησία από το Μεγάλο Κωνσταντίνο, την οποία αντικατέστησε ο Ιουστινιανός τον 6ο αιώνα με μεγαλοπρεπή Βασιλική, ερείπια της οποίας σώζονται ακόμα σήμερα. Κατόπιν, αναχώρηση για το κοσμοπολίτικο Κουσάντασι. Ελεύθερος χρόνος και το απόγευμα αναχώρηση για το λιμάνι του Τσεμέ, όπου θα φθάσουμε μετά από 2 ώρες περίπου. Επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση προς Χίο στις 19:00.

Τιμή κατά άτομο: 110

Επιβάρυνση μονόκλινου: 20€

Παιδικό (7-12 χρονών): 70€ (Σε τρίκλινο δωμάτιο μαζί με τους γονείς)

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

1. Eισιτήρια Πλοίου Χίο - Τσεσμέ - Χίο

2. Πούλμαν καινούριο και κλιματιζόμενο για μετακινήσεις και εκδρομές σύμφωνα με το πρόγραμμα.

3. 1 Διανυκτέρευση σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4* στη Σμύρνη με πρωινό και δείπνο (σε μπουφέ)

4. Τοπικό Ελληνόφωνο Ξεναγό

Δεν περιλαμβάνονται:

1. Λιμενικός φόρος (12 ευρώ κατά άτομο)

2. Εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων

3. Μεσημεριανά γεύματα κατά τη διάρκεια των εκδρομών σε τοπικά εστιατόρια

4. Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο Πρόγραμμα

**Για τους Έλληνες πολίτες η εκδρομή στη Τουρκία μπορεί να πραγματοποιηθεί με διαβατήρια με ελάχιστη ισχύ 3 μηνών ή αστυνομικές ταυτότητες με λατινικούς χαρακτήρες.

Κοινή χρήση αυτής της εκδήλωσης

bottom of page