Χριστούγεννα στο Μπάνσκο

Χριστούγεννα στο Μπάνσκο

Χριστούγεννα στο ΜΠΑΝΣΚΟ 

αναλυτικό πρόγραμμα 

23/12/2017 : ΧΙΟΣ-ΚΑΒΑΛΑ

Συγκέντρωση στο γραφείο μας (Λ.Αιγαίου 12) και στην συνέχεια αναχώρηση με το πλοίο της γραμμής στις 06.30 για Καβάλα. Άφιξη στην Καβάλα περίπου στις 18.15 και το ξενοδοχείο μας όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ελεύθερος χρόνος για βραδινή βόλτα. Διανυκτέρευση.

24/12/2017 : ΚΑΒΑΛΑ-ΜΟΝΗ ΡΙΛΑ-ΜΠΑΝΣΚΟ

Μετά το πρωινό μας, επιβίβαση στο πούλμαν μαζί με τις αποσκευές μας και αναχώρηση για να επισκεφτούμε το Μοναστήρι της Ρίλα του 10ου–11ου αιώνα στο μουσείο του οποίου φυλάσσεται ο περίφημος σταυρός του μοναχού Ραφαήλ με τις 10.000 διαφορετικές παραστάσεις από την Αγία Γραφή. Επίσκεψη στους Χρυσούς επιτάφιους με δεκάδες πολύτιμες πέτρες και εικόνες. Συνεχίζουμε για το χειμερινό θέρετρο ΜΠΑΝΣΚΟ και το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια, ελεύθερο χρόνο για πρώτη γνωριμία με το μέρος. Στην συνέχεια δείπνο και Διανυκτέρευση.

25/12/2017 : ΜΠΑΝΣΚΟ

Σήμερα μετά το πρωινό μας, ελεύθερη ημέρα για να επισκεφτείτε το χιονοδρομικό κέντρο και για τους λάτρες του σκι…να επισκεφτούν τις απίστευτες πίστες του βουνού Πίριν !! Για όσους θελήσουν, μπορούν να κάτσουν πάνω στα σαλέ και να απολαύσουν το ζεστό καφέ τους με φόντο τα χιονισμένα βουνά. Όσοι θέλουν να επισκεφτούν το βουνό, θα πρέπει να μεταβούν με το νέο τελεφερίκ μέσα από το Μπάνσκο και πριν την είσοδο υπάρχουν τα εκδοτήρια για τα εισιτήρια. Οπωσδήποτε ζεστά ρούχα και παπούτσια, γυαλιά ηλίου, σκούφο, γάντια απαραίτητα για να ευχαριστηθείτε την μέρα σας. Δείπνο και Διανυκτέρευση.

26/12/2017 : ΣΟΦΙΑ

Μετά το πρωινό μας, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για να επισκεφτούμε την πρωτεύουσα ΣΟΦΙΑ. Θα έχουμε περιήγηση της πόλης κατά την οποία θα απολαύσουμε αξιοθέατα όπως τον καθεδρικό ναό του Αλεξάνδρου Νεφσκι, το Εθνικό θέατρο, το Πανεπιστήμιο, το τζαμί Μπάνια, την άσβεστη φλόγα του άγνωστου στρατιώτη και τον ναό της Αγίας Σοφίας, τη Ροτόντα του Αγίου Δημητρίου, το μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το Ναό του Αγίου Νικολάου (Ρώσικη εκκλησία). Στην συνέχεια θα έχουμε χρόνο ελεύθερο χρόνο για όσους θελήσουν αγορές στο εμπορικό κέντρο και επιστροφή πίσω στο Μπάνσκο και το ξενοδοχείο μας. Δείπνο και Διανυκτέρευση.

27/12/2017 : ΜΠΑΝΣΚΟ-ΠΕΤΡΙΤΣΙ (105χλμ)-ΚΑΒΑΛΑ (148χλμ)

Σήμερα μετά το πρωινό μας, αναχώρηση μαζί με τις αποσκευές μας για τα σύνορα Βουλγαρία-Ελλάδα μέσω Πετρίτσι. Το παλιό Πετρίτσι είναι πόλη της επαρχίας Μπλαγκόεβγκραντ και βρίσκεται στους πρόποδες της Οροσειράς Μπέλλες στην κοιλάδα του ποταμού Στρωμνιτσιώτη. Στην συνέχεια αναχώρηση με προορισμός μας το Λιμάνι της Καβάλας όπου μετά από ενδιάμεσες στάσεις, επιβίβαση στο πλοίο της γραμμής και 21.30 αναχώρηση για Χίο. Διανυκτέρευση εν πλω (άφιξη Χίο περίπου 09.15 στις 28/12)                                                 

Τ Ε Λ Ο Σ  Ε Κ Δ Ρ Ο Μ Η Σ