ΡΟΔΟΣ 5- 8 Οκτωβρίου 2018

ΡΟΔΟΣ 5- 8 Οκτωβρίου 2018

 

ΡΟΔΟ (μέσω Τουρκίας Μαρμαρίδα)

4ήμερη Εκδρομή 

5/10/2018

Συγκέντρωση στο τελωνείο της Χίου, διατυπώσεις τελωνείου. Επιβίβαση στο πλοίο και  αναχώρηση  στις 08.00 για  το λιμάνι του  Τσεσμέ. Άφιξη  μετά  από  40 λεπτά  περίπου και μετά τον εκεί έλεγχο, επιβίβαση στο πούλμαν και άμεση αναχώρηση  για την Μαρμαρίδα. Μετά από ενδιάμεσες  στάσεις για καφέ και φαγητό, άφιξη στη Μαρμαρίδα απ’ όπου θα  επιβιβαστούμε στο τοπικό  πλοίο της  γραμμής για Ρόδο. Άφιξη στο λιμάνι της Ρόδου το απόγευμα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και  τακτοποίηση στα δωμάτια. Μπορείτε να κάνετε βόλτα στην πανέμορφη πόλη της Ρόδου. Δείπνο και Διανυκτέρευση.    

6/10/2018

Σήμερα μετά το πρωινό, συγκέντρωση στην υποδοχή του ξενοδοχείου και συνάντηση με την/τον ξεναγό μας. Θα έχουμε αναχώρηση για Ολοήμερη εκδρομή ξεκινώντας την με περιήγηση μας στην Νέα Πόλη της Ρόδου, περνώντας από το Μαντράκι όπου βρίσκονται τα περισσότερα δημόσια κτίρια (Δημαρχείο, Θέατρο, Ταχυδρομείο, Λιμεναρχείο, Δικαστικό Μέγαρο κλπ.) όλα κατασκευασμένα επί Ιταλικής κατοχής. Επίσκεψη στην εκκλησία του Ευαγγελισμού η οποία βρίσκεται δίπλα στην είσοδο του λιμανιού στο σημείο όπου πιστεύεται ότι βρισκόταν ο Κολοσσός της Ρόδου. Συνεχίζουμε για την Παλιά Πόλη και περπατώντας θα επισκεφτούμε το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου και την οδό των Ιπποτών. Μπορούμε επίσης να επισκεφτούμε την Παναγία του Κάστρου και τον Αγ. Φανούριο. Στην συνέχεια αναχώρηση για επίσκεψη στην θαυματουργή εκκλησία της Παναγίας Τσαμπίκας και συνεχίζουμε για το γραφικό χωριό της Λίνδου, το οποίο βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της Ρόδου με την Αρχαία πόλη χτισμένη στην άκρη απόκρημνου βράχου. Η θέα από την Ακρόπολη είναι μαγευτική. Στα πόδια του βράχου απλώνονται τα κάτασπρα σπιτάκια του οικισμού. Στην  είσοδο του οικισμού τα γαϊδουράκια περιμένουν τους  επισκέπτες για να τους μεταφέρουν στην Ακρόπολη ή για μια  μικρή βόλτα.  Το πίσω λιμάνι της Λίνδου θα σας μαγέψει, ονομάζεται το  λιμανάκι του Αγίου Παύλου όπου σύμφωνα με την παράδοση έφτασε ο Απόστολος Παύλος για να κηρύξει το Ευαγγέλιο στο νησί της Ρόδου.

Συνεχίζουμε για τη Φιλέρημο και τις Πεταλούδες. Πρώτη στάση στο λόφο του Φιλέρημου, την Ακρόπολη της Ιαλυσού με τα ερείπια των αρχαίων ναών, τα κατάλοιπα της βυζαντινής οχύρωσης, την ιπποτική εκκλησία του 14ου αιώνα και το δρόμο του Γολγοθά, ένα κυπαρισσόδρομο με εντυπωσιακά προσκυνητάρια δεξιά και αριστερά. Επόμενη στάση η πανέμορφη κοιλάδα με τις Πεταλούδες. Είναι ένας σπάνιος βιότοπος που φιλοξενεί την πεταλούδα Panaxia Quadripunctaria που κάνει την εμφάνισή της σε αυτό το μοναδικό φυσικό πάρκο στο διάστημα από τα μέσα Ιουνίου έως τα μέσα Σεπτεμβρίου.  Θα έχετε την ευκαιρία να περπατήσετε κατά μήκος της κοιλάδας για να αποκτήσετε μια αξέχαστη εμπειρία απολαμβάνοντας τη σπάνια ομορφιά του τοπίου ακολουθώντας κατάλληλα διαμορφωμένα μονοπάτια μέσα στη βλάστηση και τα γάργαρα νερά που οδηγούν σε φυσικές η τεχνητές λιμνούλες, γεφυράκια και σε μικρούς καταρράκτες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση, δείπνο και Διανυκτέρευση.

7/10/2018

Σήμερα μετά το πρωινό, αναχώρηση για προαιρετική εκδρομή (καιρού επιτρέποντος) στην πανέμορφη Σύμη.

Επιβίβαση στο πλοίο για τη Σύμη. Άφιξη στο λιμάνι του Πανορμίτη με το ομώνυμο μοναστήρι του Αρχάγγελου Μιχαήλ γνωστό για τα πολυάριθμα θαύματα του Ταξιάρχη. Προαιρετικά μπορείτε να επισκεφθείτε το εκκλησιαστικό μουσείο και το λαογραφικό μουσείο που βρίσκονται στο χώρο γύρο από το Μοναστήρι. Μετά την επίσκεψη επιβίβαση πάλι στο πλοίο και αναχώρηση για τον Γιαλό που είναι το κέντρο του νησιού. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε τις ομορφιές του νησιού, να περπατήσετε στα γραφικά σοκάκια και να γευματίσετε (προαιρετικά) σε ένα παραδοσιακό ταβερνάκι δίπλα στη θάλασσα. Αναχώρηση πίσω για την Ρόδο περίπου στις 16.00. Επιστροφή στο λιμάνι της Ρόδου και το ξενοδοχείο μας για ξεκούραση, δείπνο και Διανυκτέρευση.

8/10/2018

Μετά το πρωινό, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το λιμάνι (τελωνειακές διατυπώσεις). Επιβίβαση στο πλοίο με προορισμό την Μαρμαρίδα. Άφιξη και συνεχίζουμε για την πόλη της Σμύρνης. Χρόνος για βόλτα στην πόλη και στην συνέχεια αναχώρηση για το Τσεσμέ. (Διατυπώσεις  τελωνείου).  Επιβίβαση  στο πλοίο  και  επιστροφή  στην Χίο .

 

Στο πακέτο περιλαμβάνονται:

  • Εισιτήρια πλοίου Χίο-Τσεσμέ-Χίο
  • Εισιτήρια πλοίου Μαρμαρίδα-Ρόδο-Μαρμαρίδα
  • Πούλμαν πολυτελές κλιματιζόμενο για την πραγματοποίηση της ανωτέρας εκδρομής
  • Ξεναγός στην Ρόδο για 1 ημέρα
  • 3 (τρεις) διανυκτερεύσεις σε 3* ξενοδοχείο πόλης με πρωινό & 1 δείπνο την ημέρα

Σημαντικές σημειώσεις :

  1. (απαραίτητα νέα Α.Τ ή διαβατήριο με λατινικούς χαρακτήρες και το διαβατήριο να είναι σε ισχύει τουλάχιστον για 6μήνες)
  2. Δεν περιλαμβάνονται είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, ενδιάμεσα γεύματα και ποτά κατά την διάρκεια των περιηγήσεων/εκδρομών και ότι αναφέρουμε σαν προαιρετικό.
  3. Ο νέος φόρος διαμονής που είναι σε ισχύει από τις 1/1/2018 και πληρώνετε επιτόπου στα ξενοδοχεία με την άφιξη/παραλαβή του κλειδιού. Για 3* ξενοδοχεία είναι 1,50 ευρώ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση
  4. Το  πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να τροποποιηθεί αν κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη  εκτέλεση του  από τον αρχηγό της  εκδρομής