Οδική Εκδρομή Κωνσταντινούπολη Σεπτέμβριος 2018

Οδική Εκδρομή Κωνσταντινούπολη Σεπτέμβριος 2018

Κωνσταντινούπολη & Προύσα 

5-9 Σεπτεμβρίου 2018 

Αναλυτικό Πρόγραμμα: 

Τετάρτη 5/9/2018 

Συγκέντρωση στο τελωνείο της Χίου στις 07.30 και μετά τον σχετικό έλεγχο Α.Τ η Διαβατηρίων, επιβίβαση στο πλοίο για αναχώρηση προς Τσεσμέ  (Παλιά Κρίνη) 08.15. Άφιξη στο λιμάνι του Τσεσμέ μετά από περίπου 40 λεπτά και μετά τις διατυπώσεις εκεί, επιβίβαση στο πούλμαν και άμεση αναχώρηση για την μαγευτική Κωνσταντινούπολη με συχνές στάσεις για καφέ και φαγητό. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας αργά το απόγευμα, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο & διανυκτέρευση. Ελεύθερο χρόνο για βόλτα στον μεγάλο πεζόδρομο στην περιοχή του Ταξίμ ο οποίος διασχίζεται από πάρα πολλά στενάκια στα οποία υπάρχουν ανακατεμένα διάσημα εμπορικά μαγαζιά, ζαχαροπλαστεία, εστιατόρια όλων των ειδών, καφετέριες και ο κόσμος κατακλύζει την περιοχή καθημερινά.

Πέμπτη 6/9/2018 

Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε για να επισκεφτούμε την επιβλητική ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ και την ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΤΟΥ ΙΟΥΣΤΙNΙΑΝΟΥ όπου θα θαυμάσετε τον υπέροχο αισθητικό χώρο, την τεχνική και την διορατικότητα των κατασκευαστών και εμπνευστών. Στην συνέχεια θα δούμε τον ιστορικό ΙΠΠΟΔΡΟΜΟ με τον οβελίσκο του Θεοδοσίου όπου έλαβε μέρος η Στάση του Νίκα. Προαιρετική κρουαζιέρα στον όμορφο Βόσπορο με βαποράκι και το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο & διανυκτέρευση

Παρασκευή 7/9/2018 :

Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε για προσκύνημα στο ΦΑΝΑΡΙ (Άγιος Γεώργιος) και στην ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΒΛΑΧΕΡΝΩΝ όπου εκεί πρωτοψάλθηκε ο Ακάθιστος ύμνος και θα δούμε επίσης την εκκλησία της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΜΠΑΛΟΥΚΛΙΩΤΙΣΑΣ με τους τάφους των πατριαρχών. Επίσης επίσκεψη στο Ντολμά Μπαχτσέ o ανάκτορο Ντολμάμπαχτσε ήταν κατοικία των σουλτάνων και διοικητικό κέντρο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από το 1856 μέχρι το 1922, με εξαίρεση την περίοδο 1889-1909 κατά την οποία χρησιμοποιήθηκε το ανάκτορο Γιλντίζ). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.                      

Σάββατο 8/9/2018 :

Μετά το πρωινό, θα ξεκινήσουμε με προαιρετική εκδρομή στην ΠΡΙΓΚΗΠΟ. Στη συνέχεια μέσω Γιάλοβας θα επισκεφθούμε την πανέμορφη και καταπράσινη Προύσα. Μετά την ξενάγηση στην πόλη με τα επιβλητικά τείχη, τον ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ και το ΓΕΣΙΛ ΤΖΑΜΙ, θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για ψώνια στο ΚΟΤΖΑ ΧΑΝ και την αγορά. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση.

Κυριακή 9/9/2018 :

Νωρίς μετά το πρωινό, επιβίβαση στο πούλμαν με προορισμό το τελωνείο του Τσεσμέ, όπου μετά τις σχετικές διατυπώσεις τελωνείου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο και στις 19.00 αναχώρηση πίσω για Χίο.

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

  •  Εισιτήρια πλοίου Χίο-Τσεσμέ-Χίο
  •  Πολυτελές πούλμαν για την πραγματοποίηση του παραπάνω προγράμματος
  •  Διπλωματούχος Ελληνόφωνος Ξεναγός καθόλου την διάρκεια του παραπάνω προγράμματος
  •  3 διανυκτερεύσεις Κωνσταντινούπολη σε 4*ξενοδοχείο με πρωινό στην περιοχή Ταξίμ
  •  3 γεύματα σε τοπικό εστιατόριο στην Κωνσταντινούπολη
  •  1 διανυκτέρευση Προύσα σε 4-5* ξενοδοχείο με πρωινό και 1 γεύμα

 

Δεν περιλαμβάνονται είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και προαιρετικές εκδρομές όπως επίσης και ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί αν ο ξεναγός το κρίνει απαραίτητο για την καλύτερη διεξαγωγή της εκδρομής η να γίνει και ανάποδα.