Ξάνθη Καθαρά Δευτέρα (17-20 Φεβρουαρίου 2018)

Ξάνθη Καθαρά Δευτέρα (17-20 Φεβρουαρίου 2018)

Ένα 4ήμερο ταξίδι στους τόπους της Βόρειας Ελλάδας, με επίκεντρο τη Ξάνθη και τα Αποκριάτικα έθιμα και παραδόσεις. 

Η Ξάνθη διοργανώνει το μεγαλύτερο Καρναβάλι της Β. Ελλάδος και το δεύτερο μεγαλύτερο σε ολόκληρη την Ελλάδα. πλήθος Κάθε Χρόνο πλήθος κόσμου ταξιδεύει για να παραβρεθεί στις πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Εκθέσεις και συναυλίες στην περιοχή. Περιπλανηθείτε σα σοκάκια της Παλιάς Πόλης, γευτείτε τοπικές γεύσεις και τα φημισμένα γλυκά και αφεθείτε στους ήχους της μουσικής.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδρομή μας.

 

Σάββατο 17/2/2018

Συγκέντρωση στις 06.15 στο Λιμάνι μπροστά από το γραφείο μας στην Λ.Αιγαίου 12 και στην συνέχεια επιβίβαση στο πλοίο της γραμμής με προορισμό το λιμάνι της Καβάλας. Αναχώρηση στις 07.00 και αναμενόμενη άφιξη περίπου 19.00. Επιβίβαση στο πούλμαν και μεταφορά στο ξενοδοχείο όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ελεύθερος χρόνος για βόλτα στην πόλη της Καβάλς. Διανυκτέρευση. 

Κυριακή 18/2/2018 : ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ – ΞΑΝΘΗ – ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ 2018 (13.00-20.30)

Σήμερα και μετά το πρωινό μας, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για επίσκεψη στο ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ όπου βρίσκεται πάνω στη Λίμνη Βιστωνίδα. Συνεχίζουμε για την πόλη της Ξάνθης όπου θα βρεθούμε για να απολαύσουμε το Ξανθιώτικο Καρναβάλι με θέμα: Ξάνθη το καρναβάλι των χρωμάτων. Τα πλακόστρωτα σοκάκια, η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, τα χρωματιστά ζωγραφισμένα κτήρια, οι εκκλησίες, τα καφέ και εστιατόρια όλο ζωντάνια είναι η ΠΑΛΑΙΑ ΞΑΝΘΗ !! Υποκύψτε στον πειρασμό να γευτείτε ένα καζάντ ντιπί (γλυκό ανατολίτικο) και να αγοράσετε τα περίφημα γλυκά,  καριόκες. Επιστροφή πίσω στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση και διανυκτέρευση.

Δευτέρα 19/2/2018 : ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ - ΚΟΥΛΟΥΜΑ

Σήμερα και μετά το πρωινό μας, επιβίβαση στο πούλμαν του γραφείου μας και αναχώρηση για Ολοήμερη εκδρομή και να γνωρίσουμε τα τοπικά έθιμα με χορό και τραγούδι !!!

Ο δρόμος οδηγεί προς την Σταυρούπολη Ξάνθης όπου γιορτάζεται το Έθιμο της Καμίλας.

Κάτοικοι και πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής περιμένουν να υποδεχθούν τους καρναβαλιστές της κυριακάτικης παρέλασης. Περίπου στις 11.00 και στην κεντρική πλατεία, οι κάτοικοί της μεταμφιεσμένοι και κάνοντας διάφορους ήχους ξεκινάνε το μοίρασμα δωρεάν νηστίσιμων εδεσμάτων και άφθονο κρασί. Στην συνέχεια θα συμμετάσχουν σε παρέλαση με οδηγό ένα ομοίωμα καμήλας και έναν ενήλικο να παριστάνει τον καμηλιέρη Άραβα. Αυτό το έθιμο έλκει την καταγωγή του από την Ανατολική Ρωμυλία και αρχικά είχε παγανιστικό χαρακτήρα όπου συμβόλιζε την δέηση των κατοίκων για τη γονιμότητα της γης, αφού η χρονική στιγμή συνέπιπτε με τον ερχομό της άνοιξης και την έναρξη αγροτικών εργασιών. Αργότερα σε συνδυασμό με την Ορθόδοξη πίστη και θρησκεία που θέτει την ημέρα αυτή ως την Αρχή της Σαρακοστής, άλλαξε χαρακτήρα και συμβολίζει πια στο νου των κατοίκων το τέλος των εορτών του καρναβαλιού και την αρχή της νηστείας. Συνεχίζουμε τους εορτασμούς και θα δούμε τους συμμετέχοντες ντυμένους με τομάρια ζώων η με στολές ανθρώπων οπλισμένων με σπαθιά και μορφή γεροντικών προσώπων να τριγυρνούν στην πλατεία και να πλαισιώνουν τους τρεις πρωταγωνιστές του δρώμενου, τον γέρο Κιτί Γοτσά (συμβολίζει τον παλιό χρόνο), τη νύφη (συμβολίζει την φύση και την γονιμότητα) και τον «αράπη» (συμβολίζει τον καινούριο χρόνο), με εναλλασσόμενες αρπαγές της νύφης, πότε από τον «αράπη» και πότε από τον γέρο Κιτί Γοτσά. Ακολουθεί Ποντιακό Γλέντι με πολύ χορό και τραγούδι. Επιστροφή πίσω στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση και διανυκτέρευση.

Τρίτη 20/2/2018

Μετά το πρωινό μας, αναχώρηση με τις αποσκευές μας για το Λιμάνι του Πειραιά μέσω Εθνική Οδού με διάφορες ενδιάμεσες στάσεις. Επιβίβαση στο πλοίο της γραμμής με προορισμό τη Χίο. Αναχώρηση το απόευμα.

Κόστος ανά άτομο: από 235,00€ 

Στην  τιμή  περιλαμβάνονται

Ø  Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Χίο-Καβάλα & Πειραιά-Χίο σε οικονομική αριθμημένη θέση

Ø  Πολυτελές  πούλμαν για  την  πραγματοποίηση του παραπάνω προγράμματος 

Ø  3 διανυκτερεύσεις στην Καβάλα σε 3* ξενοδοχείο με πρωινό        

Ø  Συνοδός  του γραφείου μας για όλη την διάρκεια της εκδρομής μας

 

Δεν συμπεριλαμβάνονται είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία  όπως επίσης και ότι  δεν  αναφέρεται  στα  περιλαμβάνοντα