ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ 11η Νοεμβρίου2018

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ 11η Νοεμβρίου2018

1η ημέρα : 10/11/2018

Συγκέντρωση στο Τελωνείου Χίου όπου μετά από έλεγχο Α.Τ η Διαβατηρίων, επιβίβαση στο πλοίο και 08.00-08.15 θα έχουμε αναχώρηση για Τσεσμέ (Cesme). Άφιξη μετά από περίπου 45λεπτά και μετά τις εκεί τελωνειακές διατυπώσεις, συνάντηση με τον/την ξεναγό μας, επιβίβαση στο πούλμαν και άμεση αναχώρηση για το Παμούκαλε. Μόλις φτάσουμε θα έχουμε ξενάγηση στο «Φρούριο του Βαμβακιού» που έχει μια ασυνήθιστη φυσική ομορφιά που έχει δημιουργηθεί από τα πολλά ιαματικά νερά. Στην συνέχεια θα έχουμε επίσκεψη στον σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο της Ιεράπολης όπου εκεί μαρτύρησε ο Απόστολος Φίλλιπος και είναι μια παράξενη νεκρόπολη με τους πιο διαφορετικούς τάφους (σαρκοφάγους) που έχουμε δει. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση στο Παμούκαλε.

2η ημέρα : 11/11/2018

Σήμερα μετά το πρωινό μας, αναχώρηση μαζί με τις αποσκευές για Ικόνιο μέσο Σπάρτης. Στους πρόποδες του Αντίταυρου, σ’ ένα οροπέδιο χιλίων εκατό (1.100) μέτρων με απέραντη φυσική ομορφιά στην Σπάρτη της Πισιδίας η  Πολυτίμη Κιουρτσόγλου λέγεται ότι πρωτοδίδαξε στις κοπέλες την τέχνη του χαλιού και γι αυτό παρασημοφορήθηκε από τον Σουλτάνο. Μαζί με την Κατίνα Στύλογλου και τον αδελφό της Ιορδάνη χάραξαν τη μετέπειτα πορεία της ταπητουργίας στη Μικρά Ασία. Στη διεθνή αγορά έμεινε γνωστή ως «Σπάρτα», τουρκιστί ως «Σπάρτα Χαλισί». Επίσκεψη στο Μουσείο-Μαυσωλείο του Μεβλάνα και στη συνέχεια αν ο χρόνος επιτρέπει και εφόσον είναι ανοιχτό επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Έχει αρχαιότητες από το Ελληνικό και Ρωμαϊκό παρελθόν του Ικονίου και της περιοχής. Εντυπωσιάζει η σαρκοφάγος, διακοσμημένη με ανάγλυφα που εικονίζουν τους 12 άθλους του Ηρακλή. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση στο Ικονιο.

3η ημέρα: 12/11/2018

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση μαζί με τις αποσκευές μας μέσω της κοιλάδας Ιχλάρα με τα μοναδικά φαράγγια της για την Καρβάλη (Guzel Yurt). Ελληνικός οικισμός μέχρι το 1924 με τα πέτρινα σπίτια και αρχοντικά απλωμένα γύρω και μέσα στους βράχους, έχει κηρυχτεί διατηρητέος, εντυπωσιάζει το Ελληνικό παρθεναγωγείο που αναπαλαιώθηκε πρόσφατα. Επίσκεψη στην εκκλησία του Αγίου Γρηγορίου του Ναζιανζηνού η οποία οικοδομήθηκε το 385μΧ. από τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Θεοδόσιο. Μετά επίσκεψη στην Μαλακοπή τη μεγαλύτερη και καλύτερα διατηρημένη υπόγεια πόλη της Καππαδοκίας με βάθος τα 85μέτρα και διαρθρώνεται σε 8 επίπεδα, περιλαμβάνει αποθήκες, σπίτια, εκκλησίες. Η Μαλακοπή αποτελούσε μια από τις σημαντικότερες Ελληνικές κοινότητες και μιλούσε ένα αρχαιότατο ιδίωμα της Ελληνικής γλώσσας μέχρι το 1924. Στην συνέχεια επίσκεψη στο Προκόπι, περιήγηση αυτού. Μοιάζει με σεληνιακό τοπίο. Σώζονται σπίτια και αρχοντικά από την εποχή της Ελληνικής κοινότητας. Τα λείψανα του Ιωάννου του Ρώσου μεταφέρθηκαν από τους πρόσφυγες και φυλάσσονται στο Νέο Προκόπι της Ευβοίας. Άφιξη στο  ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση στο Προκόπι.

4η ημέρα : 13/11/2018 

Σήμερα και μετά το πρωινό μας θα έχουμε περιήγηση της Καππαδοκίας. Η ηφαιστιογενής πέτρα λαμβάνει περίεργα μοναδικά σχήματα. Περνώντας από το Ορτα-χισάρ (Outsxisar), απ’ όπου το πανόραμα της Καππαδοκίας είναι ένα θαύμα. Στη συνέχεια επίσκεψη στο Κόραμα (Goreme). Είναι ένα υπαίθριο μουσείο και θεωρείται ένα μνημείο της κληρονομιάς της Ανθρωπότητας. Περιήγηση στα λαλευτά μοναστηριακά συγκροτήματα, με αγιογραφίες που σώζονται και χρονολογούνται από το 5ο έως το 13ο αιώνα. Στη συνέχεια επίσκεψη στην Άβανο (Ananos), με τα παραδοσιακά πέτρινα σπίτια και κέντρο παραγωγής των φημισμένων αγγείων της Καππαδοκίας. Είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Άλυ (Kizil Irmak). Επίσκεψη στη Σινασσό (Mustafa Pasa), με την ανθηρή Ελληνική κοινότητα μέχρι το 1924. Σήμερα διατηρούνται παλιά Ελληνικά πέτρινα σπίτια και αρκετές εκκλησίες μέσα στη πόλη, με το κυριότερο το ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Ο οικ. Πατριάρχης κάθε χρόνο εκτελεί εκεί θεία λειτουργία. Επιστροφή πίσω στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση στο Προκόπι.

5η ημέρα : 14/11/2018

Σήμερα και μετά το πρωινό μας, αναχώρηση μαζί με τις αποσκευές μας για το Αφιόν Καραχισάρ (Afyon Karahisar). Στην περιοχή του Ακσαράι βρίσκεται το περίφημο Σουλτάν Χαν (Sultan Han) όπου είναι το μεγαλύτερο Καραβάνσαραϊ της Ανατολίας. Άφιξη και επίσκεψη στην πόλη του Αφιόν Καραχισάρ «Μαύρος Πύργος» και στην συνέχεια στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση στο Αφιόν Καραχισάρ.

6η ημέρα : 15/11/2018 

Μετά το πρωινό αναχώρηση για τις Σάρδεις (Sardes). Αρχαία πρωτεύουσα της Λυδίας. Οι Σάρδεις είναι φημισμένες για το ποταμό Πακτωλο και το Βασιλιά τους Κροίσο. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Σμύρνη. Ελεύθερος χρόνος και περίπου στις 16.00 θα αναχωρήσουμε για το Τσεσμέ. Διατυπώσεις τελωνείου και αναχώρηση στις 18.00 για Χίο.

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

  • εισιτήρια πλοίου Χίο-Τσεσμέ-Χίο
  • Μία (1) διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4* με ημιδιατροφή στο Παμούκαλε
  • Μία (1) διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4* με ημιδιατροφή στο Ικόνιο
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο  ξενοδοχείο 5* με ημιδιατροφή στο Προκόπι
  • Μία (1) διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο 5* με ημιδιατροφή στο Αφιόν
  • 6 ημέρες πούλμαν πολυτελές για την πραγματοποίηση της εκδρομής
  • 6 ημέρες Ελληνόφωνος διπλωματούχος ξεναγός

Δεν περιλαμβάνονται είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και ότι δεν αναφέρεται στα συμπεριλαμβάνονται. Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί, να προστεθεί ή να αφαιρεθεί  αν ο αρχηγός της εκδρομής το κρίνει απαραίτητο.